Creatief maatwerk

Mijn werk is kleurrijk, speels en origineel. Mijn doel is om iets te maken dat je verrast en natuurlijk het beoogde effect heeft. Daarvoor ga ik met je in gesprek; ik luister goed en denk creatief mee. Daarna vertaal ik jouw boodschap zodanig dat deze beklijft waardoor mensen geïnformeerd worden of in actie komen. Dat is meer dan alleen een leuk plaatje. Ik ben graag van het begin tot het eind bij een opdracht betrokken. Voor jou, de opdrachtgever, is het fijn dat je contactpersoon ook de ontwerper is.

Je kunt bij mij terecht voor ontwerp, uitvoering en drukwerk van onder meer: logo / huisstijl / folder / brochure / jaarverslag / website / digitale nieuwsbrief / infographic / affiche / belettering / stand / fotografie / film.

Bij de non-profitsector, de overheid en kleinere organisaties voel ik me thuis. Voor kleine en grote opdrachten. Met een aantal klanten werk ik al heel lang samen. Erg fijn om wederzijds zo’n klik te hebben. Ik werk nauw samen met andere professionals (fotografen, tekstschrijvers, illustratoren, webontwikkelaars, beletteraars, drukkerijen) zodat je bij mij terecht kunt voor je hele communicatie. Ook werk ik met andere ontwerpers samen; om te sparren en als back-up. Bij een goede communicatie tussen jou en mij hoort uiteraard een transparante offerte. Wat je van mij kunt verwachten is vakwerk voor een reële prijs.

Ik hou van mijn vak en informeer je graag, dus neem gerust contact met me op.

MadelonMei2024_LR

Wat klanten zeggen

Samenwerken met Madelon is ontzorgd worden. Afspraak is afspraak. Ze krijgt snel en vakkundig de vraag achter de vraag scherp. Ze weet op een verrassende en opvallende manier de boodschap vorm te geven zodat die echt aankomt bij de doelgroep.

Esther van Wel - Sr. Communicatieadviseur/Projectleider Gemeente Oisterwijk

Madelon luistert goed. Daardoor zijn haar ontwerpen altijd een schot in de roos: van het ontwerpen van een hele huisstijl tot het bedenken van een concept. Wij verstaan elkaar of in ieder geval, zij verstaat mij. En ik hoop nog heel lang!

Monika van Rijthoven -  ADS Print BV, commercieel directeur en eigenaar Connect2

Madelon is niet alleen een ontzettend leuke, sympathieke vrouw maar voelt ook haarfijn aan welke kant je op wilt met je vormgeving. Alsof ze je gedachten kan lezen tovert ze een strategie of conceptidee om tot een ontwerp waarvan je denkt: ja, dát bedoelde ik!

Simone Raaijmakers - Communicatieadviseur

Madelon is een hele goede vormgeefster en excelleert in het exact aanvoelen hoe de ‘woordeloze communicatie’ moet zijn om uitingen echte ‘stopping power’ te geven. Daarbij is ze een aimabele persoonlijkheid waarmee het fijn samenwerken is.

Jan Jongbloed - Communicatieadviseur freelance bij meerdere gemeenten

Samen met Madelon is er vorm gegeven aan de nieuwe foto’s voor the Albus Hotel in Amsterdam. Ze zorgde voor modellen, visagiste, kleding en locaties. Elke foto is verschillend te interpreteren en dat is juist wat wij wilden. Wij zijn erg blij met het eindresultaat.

Taco van der Meer -  CEO at Albus Beheer BV

Madelon heeft vaak aan een paar woorden genoeg om te begrijpen wat de bedoeling is. Met haar eigen stijl laat ze me iedere keer weer verrassen met ontwerpen waar je blij van wordt. Madelon staat ook voor flexibiliteit en gezelligheid en dat maakt samenwerken heel plezierig!

Klari Taborsky - Communicatieadviseur

Aan één boeiend gesprek over onze kernwaarden, missie en visie had Madelon voldoende om een logo te ontwerpen dat onze filosofie op meerdere lagen verbeeldde en iedereen binnen onze organisatie enthousiast maakte. Heel bijzonder!

Hein van den Hurk - Directeur-bestuurder Stichting Het Werkt

Schilderijen

Ik hou van mijn stad. Tilburg in een split second: daarin zit de schoonheid van het leven. De mens in het beeld creëert het unieke moment. Ik wil bewustwording oproepen voor de schoonheid om ons heen, waarbij ‘lelijk’ ook ‘mooi’ kan zijn. Ik leg het vast, maak het zichtbaar. De split second is namelijk alweer vervlogen. Het moment van schilderen is belangrijk voor me; in een goede flow raken en kijken wat er gebeurt. Ik zet de kleuren naar mijn hand, maak een interpretatie van wat ik zag. Ik wil meer dan alleen registreren. Soms met een grove toets, impressionistisch. Soms met een grote beweging, afgewisseld met precisiewerk.”

Als je interesse hebt om iets te kopen, kun je contact met me opnemen om het te komen bekijken. Download hier een pdf met de tarieven.

In de lente van 2017 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk in de richting portret/model. Het oordeel van de jury: “Hedendaags, trefzeker, fris en het getuigt van een sterke persoonlijkheid”.
In 2019 heb ik op dezelfde academie twee jaar ‘Specialisatie’ - met onderscheiding - afgerond.
Nu ga ik door met een volgende opleiding; nooit klaar met leren!

Exposities
MainKunstenaars, KVL Oisterwijk, 2017.
Academie voor Schone Kunsten, Arendonk, 2019.
Kunstzaal van Heijningen, Den Haag, 2020.
Villa Pastorie, Tilburg, 2020.
Pop-up Paleis, Tilburg 2022. Ik heb een expositie georganiseerd in het Paleis-Raadhuis. Met 1.500 bezoekers!
Art Fair Koepelhal, Tilburg 2023.

Prijzen
Bij de landelijke wedstrijd ‘Schilderij van het jaar 2019’ behaalde ik de finale.

Madelon De Graauw